nieuws

KPN krijgt volledige zeggenschap over glasvezelbedrijf Reggefiber uit Rijssen

Glasvezel
Glasvezel
KPN krijgt de volledige zeggenschap over glasvezelbedrijf Reggefiber. Het telecombedrijf mag van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) zijn belang uitbreiden van 51 naar 60 procent.
Voorwaarde is wel dat het betrokken netwerk wordt opengesteld voor concurrenten. Dat geldt overigens voor alle koper- en glasvezelnetwerken van KPN. De openstelling moet ervoor zorgen dat er voldoende concurrentie overblijft. Door de fusie van UPC en Ziggo en de overname door KPN van Reggefiber zijn er op dit moment twee grote netwerken in Nederland waarover consumenten kunnen internetten, tv kijken en bellen: een kabelnetwerk enerzijds en een koper- en glasvezelnetwerk anderzijds.

KPN wil voorstel bestuderen

Telecombedrijven hebben nu 6 weken de tijd om te reageren. Het definitieve besluit gaat in het voorjaar van 2015 in. KPN gaf aan het voorstel te gaan bestuderen. Het bedrijf stelde dat het onterecht zou zijn als het aan andere regels moet voldoen dan Ziggo/UPC: op het kabelnetwerk is namelijk zeer beperkte concurrentie mogelijk, in tegenstelling tot op de koper- en glasvezelnetwerken van KPN.
Het liet verder weten momenteel ongeveer 40 procent van de breedbandmarkt te bedienen, waar Ziggo een marktaandeel heeft van 44 procent. Bij het aanbieden van televisie heeft KPN een marktaandeel van 26 procent, tegen 55 procent voor het nieuwe fusiebedrijf van Ziggo en UPC.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.