Kick-off landelijke actie 'Samen voor de Voedselbank' bij RTV Oost in Hengelo

Bij RTV Oost is vanavond de Overijsselse kick-off voor een grote landelijke actie voor de voedselbank. Alle regionale omroepen in Nederland slaan in november en december de handen ineen om zoveel mogelijk levensmiddelen in te zamelen voor mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank.

De officiële start van de actie 'Samen voor de Voedselbank' in Overijssel is vanavond in En Dan Nog Even Dit. RTV Oost directeur Marcel Oude Wesselink vertelt in het programma hoe de actie werkt en waar mensen van 8 tot en met 19 december hun levensmiddelen kunnen inleveren.

Volop steun

Het bedrijfsleven en gemeenten steunen de actie van harte, merkt Roel Zweers. Hij coördineert de actie in Overijssel namens RTV Oost. Müller Fresh Food Logistics uit Holten stelt opslagruimte beschikbaar en levert een vrachtwagen met chauffeur, die twee weken lang langs alle inzamelingspunten in de provincie rijdt. Blokletters Reclame Enschede en vinylleverancier Maegis beplakken de truck, zodat deze goed te herkennen is. "Alle gemeenten in Overijssel steunen de actie", zegt Zweers. "De gemeenten Losser, Hengelo, Almelo en Hof van Twente stellen zelfs het gemeentehuis open als inzamelingslocatie."

RTV Oost roept heel Overijssel op om mee te doen aan de actie. De eerste acties zijn inmiddels aangemeld op voedselbank@rtvoost.nl. Zweers is enthousiast. "Buurtverenigingen, sportverenigingen, scholen, maar ook vrijwilligers, gezinnen of buren. Iedereen kan in actie komen. Hoe groot of klein de actie ook is." Meer informatie over de actie 'Samen voor de Voedselbank' is te vinden op deze website. Daar komen binnenkort ook alle lokale acties en alle inzamelpunten in Overijssel op te staan.

Initiatief van RTV Noord en Omroep West
RTV Noord en Omroep West hielden vorig jaar allebei een grote actie voor het goede doel. Die waren een groot succes. Zo ontstond het idee om het dit jaar grootser aan te pakken en de handen ineen te slaan. Omroep West zamelde ruim 20.000 cadeaus in voor mensen die onder de armoedegrens leven. En in Groningen puilde het gebouw van RTV Noord uit van de levensmiddelen.

Reageren