Sport

Maurits Lammertink herstelt goed van zwaar ongeval en kan verlengen bij zijn ploeg

Maurits Lammertink
Maurits Lammertink © Orange Pictures
Wielrenner Maurits Lammertink is op de weg terug. In juni werd hij in Hengelo aangereden door een scooter en raakte daarbij ernstig gewond. Inmiddels is hij zowel in de sportschool als op de fiets weer aan het trainen.
De renner uit Reutum verbleef begin vorige maand nog in een revalidatiecentrum, maar sindsdien ging het snel beter met hem. Volgens zijn ploeg Intermarché-Wanty-Gobert boekt hij 'ongelofelijke progressie, wat mogelijk is door geweldige steun en onvoorstelbaar veel wilskracht'. Performance manager Aike Visbeek laat daarnaast weten dat Lammertink, als hijzelf, zijn familie en arts het verantwoord vinden, zijn contract kan verlengen. "We geven hem die kans en wij steunen hem daarin", zegt hij tegenover WielerFlits.

Voorzichtig optimistisch

"Hij heeft een periode gekend waarbij de vooruitgang vrij traag ging. En nu heeft hij een fase achter de rug waarin het een stuk sneller gaat. Dat wil zeggen dat hij nu zelf buiten kan trainen. Anderzijds is het ook nog weer zo dat hij nog geen auto mag rijden. Maar we beginnen intussen voorzichtig optimistisch te worden", aldus Visbeek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.