nieuws

Man in Zwolle aangehouden na doorrijden na botsing in Dalfsen

Kruising Beatrixstraat met Ruitenborghstraat
Kruising Beatrixstraat met Ruitenborghstraat
Een 27-jarige automobilist uit Franeker is donderdagmiddag in Zwolle aangehouden, omdat hij doorgereden was na een botsing met een andere automobilist in Dalfsen.
De man was eerder op de dag op de kruising van de Beatrixstraat en Ruitenborghstraat tegen een auto gebotst, bestuurd door een 75-jarige man uit Vaassen. De man uit Franeker had geen voorrang verleend.

Politie achtervolgde de man op moment van botsing

Op het moment van aanrijding werd de Fries achtervolgd door een onopvallende politiewagen. Agenten reden achter de man uit Franeker aan, omdat hij op de Poppenallee een stopteken had genegeerd.  De auto ging er na de aanrijding met hoge snelheid verder vandoor in de richting Zwolle.
De man uit Franeker bleek geen rijbewijs te hebben. In de auto van de Fries zaten ook nog een vrouw en man uit Ommen. Uit onderzoek bleek dat de man uit Franeker op het tijdstip van de aanrijding in Dalfsen de auto had bestuurd.
De politie stelt een onderzoek in naar de aanrijding en de achtervolging. De auto is in beslag genomen.
Naar de toedracht van de aanrijding en de achtervolging door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld. De betrokken auto is in beslag genomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.