Eindoverwinning voor UT-team in Solar Challenge komt steeds dichterbij: ook winst in 4e etappe

Solar Team Twente heeft voor de derde dag op rij een etappe gewonnen in de Solar Challenge Morocco. Dat betekent, met morgen nog één rit te gaan, dat de eindoverwinning voor het team van de Universiteit Twente dichtbij komt.

De rit van vandaag ging van Merzouga naar Zagora, over een afstand van 447 kilometer. Het team van de UT kwam na zeven uur als eerste over de streep, voor het Agoria Solar Team uit België.

"Het was heel spannend vandaag. We wisten natuurlijk niet van tevoren wat het weer zou doen en wat de strategie van het Belgische team is. Vandaag zijn we er in ieder geval in geslaagd om het team uit België achter ons te laten, wat betekent dat we onze voorsprong hebben kunnen behouden. Morgen is de beslissende dag. We gaan er alles aan doen om de voorsprong te behouden", zegt raceleider Thomas Jansink.

In het algemeen klassement heeft het Twentse team de leiding verstevigd. Op 49:02 volgen de Belgen.

Laatste etappe

Morgen is in Marokko de laatste etappe. Die gaat van Zagora naar Agadir, een tocht van 456 kilometer. Na die etappe volgt een prijsuitreiking.

Op maandag 25 oktober begon Solar Challenge Morocco waarin zelfgebouwde zonneauto's in vijf etappes verspreid over vijf dagen ruim 2.500 kilometer door de diverse Marokkaanse landschappen moeten afleggen. De opzet verschilt dit jaar van de inmiddels bekende race in Australië. In de World Solar Challenge (drieduizend kilometer) starten de teams op het punt waar ze de voorgaande dag eindigden. In Marokko zijn er etappes met een vaste start en finish, een concept dat vergelijkbaar is vergelijkbaar met de Dakar Rally. Het team dat de totale afstand in de kortste tijd aflegt, wint. Tijdens de race strijdt het Twentse studententeam tegen teams uit onder andere Groningen, Delft en Leuven. De race start en eindigt in havenstad Agadir en voert vooral door het zuidelijk deel van Marokko, aan de voet van het Atlasgebergte en de rand van de Sahara. Op vrijdag 29 oktober is de finish.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Deel dit artikel: