Nieuws

Enschedeër de cel in na gooien met stenen op woning van ex

Justitie
Justitie © ANP / Peter Hilz
Een 37-jarige man uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van vier maanden, waarvan één voorwaardelijk. De man, die bekend staat als een heethoofd, probeerde afgelopen zomer de ruit in te gooien van de woning van zijn ex in Vroomshoop.
De vrouw die achter het betreffende raam zat had geluk, de ruit raakte wel beschadigd, maar ging niet stuk. Uit frustratie gooide de man toen een steen door de achterruit van haar auto. Die ging wel kapot.
Buurtbewoners hoorden de 37-jarige roepen dat hij het fantastisch vond dat de ex van angst zat te trillen.

'Grote explosie'

De Enschedeër plaatste ook 'Jihad-achtige' berichten op Facebook waarin hij dreigde met een grote explosie, "groter dan de vuurwerkramp". Om zijn dreigementen te ondersteunen zwaaide hij met een vuurwapen. Het bericht werd door meerdere mensen gezien en de politie werd getipt. Die troffen bij een inval een gaspistool aan.
In dezelfde periode ging de 37-jarige ook tekeer tegen politiemensen die hem aanspraken op zijn overlast gevende gedrag in het centrum van Enschede. De agenten werden niet alleen bespuugd, maar kregen ook een tientallen minuten lange scheldkanonnade over zich heen.
Over de 37-jarige zijn grote zorgen waar niets mee gedaan kan worden. Hij kwam niet op de zitting voor de rechtbank in Almelo en vertikte het ook om gehoor te geven aan een oproep van gedragsdeskundigen voor een psychische evaluatie.

Broer

Overigens zijn er net zulke zorgen over de oudere broer van de Enschedeër. Tegen deze 40-jarige broer loopt al enige tijd een strafzaak, hij zou in Enschede een buurman met een pistool bedreigd hebben. Volgens de broer zou deze buurman hem bespioneren en het voorzien hebben op zijn partner.
Het bijzondere aan deze strafzaak, die op 21 december verder gaat, is dat de broer en diens partner dezelfde waanideeën hebben. Het bijzondere verschijnsel wordt in de psychologie een 'folie a deux' genoemd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.