Nieuws

Presentator Dennis Schouten eist 15.000 euro schadevergoeding van hotel in Deventer

Presentator Dennis Schouten eist schadevergoeding van Van der Valk in Deventer
Presentator Dennis Schouten eist schadevergoeding van Van der Valk in Deventer © ANP
Presentator Dennis Schouten eist 15.000 euro schadevergoeding van het Van der Valk Hotel in Deventer. Een medewerker zou beveiligingsbeelden van Schouten hebben gedeeld en daarbij geschreven dat hij met een minderjarige afspreekt. Schouten ontkent en zegt dat hij afsprak met 'een meisje van 22'.
De beelden zijn van een bezoek in juni, zegt Schouten in de YouTube-serie Roddelpraat. Zijn lezing: hij had daar afgesproken met iemand die hij via Tinder had leren kennen. Een medewerker van het hotel maakte vervolgens foto's en filmpjes van de beelden met Schouten en zijn Tinderdate. Diegene deelde de beelden en schreef daarbij dat het gaat om een 16-jarig meisje.
Hotel Van der Valk is gevraagd om een reactie, maar is hier tot op heden nog niet op ingegaan.

Schadevergoeding

Dennis, afkomstig uit Glanerbrug, zag de beelden en nam contact op met het hotel. "Ik was daar met een meisje van 22 jaar. Dat die beelden zijn rondgestuurd en dat er wordt gezegd dat ik met minderjarigen afspreek, kan niet de bedoeling zijn."
Schouten zegt dat hij probeerde samen met de hotelketen tot een oplossing te komen. Volgens de presentator ging dat met horten en stoten, waarbij hij een bedrag moest noemen. "Toen heb ik 15.000 euro gevraagd", zegt hij. "Maar nu wordt het dus een rechtszaak, omdat het om een zogenoemd bewust datalek gaat."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.