Sport

Geblesseerd afgehaakte Mulder ziet Verbij nationale titel 500 meter veroveren

Ronald Mulder
Ronald Mulder © Orange Pictures
Schaatser Ronald Mulder heeft zich afgemeld voor de tweede 500 meter op de NK afstanden. De 35-jarige sprinter uit Zwolle staakte tijdens zijn eerste 500 meter na een goede start de wedstrijd, nadat hij last had gekregen van zijn lies. Kai Verbij kroonde zich in Thialf uiteindelijk tot nationaal kampioen.
De 27-jarige schaatser van Jumbo-Visma was eerder al de beste op de eerste 500 meter en won ook de tweede 500 meter met overmacht. Achter Verbij pakte Dai Dai N'tab het zilver en Hein Otterspeer het brons. Verbij was met 34,70 op de tweede 500 meter voor de tweede keer de snelste. Hij reed ook de twee beste tijden van de dag.
Achter Verbij snelde Merijn Scheperkamp op de tweede 500 meter naar de tweede tijd met 34,82. De 21-jarige schaatser van Jumbo-Visma werd in de eerste 500 meter gediskwalificeerd na een tweede valse start, maar herstelde zich sterk door onder zijn recent gereden persoonlijke record van 34,91 te schaatsen.

Overijsselaars

De andere Overijsselaars: Thomas Geerdinck (Hengelo), Sebas Diniz (Borne), Joep Wennemars (Dalfsen), Gijs Esders (Diepenveen) en Stefan Westenbroek (Ommen) wisten op hun beurt niet voor een stunt te zorgen. Laatstgenoemde, die na de eerste 500 meter nog vijfde stond, werd zelfs gediskwalificeerd. Wennemars scherpte zijn persoonlijk record aan tot 35,87.

Mulder

Doordat Mulder niet startte in de tweede 500 meter kon hij zich niet plaatsen voor de wereldbekerwedstrijden op de 500 meter. Mulder is tweevoudig Nederlands kampioen op de 500 meter en won brons op die afstand bij de Spelen van Sotsji 2014.
"Ik voelde na 30, 40 meter mijn lies en iedere slag merkte ik dat hij trok", zei hij tegen de NOS. "Ik baal dat ik niet kon doen wat ik wilde. Ik hoop dat het geen scheurtje is."
Uit een echo, die nog dezelfde avond werd gemaakt, blijkt dat Mulder geen scheurtje in zijn lies heeft, maar een verrekking heeft opgelopen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.