Nieuws

Heracles Almelo organiseert informatieavond naar aanleiding van rellen op tribune bij duel met Ajax

Ongeregeldheden op de tribune in Erve Asito rond duel tussen Heracles Almelo en Ajax
Ongeregeldheden op de tribune in Erve Asito rond duel tussen Heracles Almelo en Ajax © ANP/Olaf Kraak
Heracles Almelo organiseert woensdag een informatieavond naar aanleiding van de ongeregeldheden op de tribune in Erve Asito tijdens het duel met Ajax, afgelopen zaterdag. De club doet dat omdat veel supporters getuige geweest kunnen zijn van de rellen. "We hebben daardoor een ontzettend vervelende nasmaak overgehouden aan het mooie gelijkspel tegen Ajax", schrijft de club op haar site.
"We balen er enorm van dat een groot deel van onze supporters zaterdagavond getuige heeft moeten zijn en last heeft gehad van ongeregeldheden op de omloop."

Impact

Heracles Almelo verwacht dat de ongeregeldheden impact gehad zullen hebben op supporters. Daarom organiseert de club woensdagavond een informatie-avond voor bezoekers van de wedstrijd.
Lees meer:
In de BusinessClub van Erve Asito praat Heracles Almelo supporters bij over wat er zaterdagavond is gebeurd. In die gesprekken komt ook aan de orde hoe Heracles Almelo in het voortraject en tijdens de avond zelf heeft gehandeld. "Natuurlijk is er de gelegenheid om daarover vragen te stellen", aldus de club. Ook krijgen supporters de kans hun eigen verhaal te delen als daar behoefte aan is.

Coronatoegangsbewiijs

De informatieavond begint om zeven uur 's avonds maar een half uur eerder zijn supporters al welkom. Vanwege de geldende maatregelen moeten supporters bij de entree ook een coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs kunnen tonen.
Supportersgeweld in en om de stadions is al wekenlang een probleem in het betaald voetbal. De aankondiging van Heracles Almelo komt op de avond dat Burgemeester Paul Depla van Breda pleit voor extra maatregelen om geweld in en rondom voetbalstadions uit te bannen.

Strafpunten voor clubs

Hij denkt daarbij aan het tijdelijk sluiten van vakken in een stadion waarin het misgaat, een (digitale) meldplicht voor hooligans met een stadionverbod en een strafpuntensysteem met gevolgen voor de licentie van clubs die de veiligheid niet op orde hebben.
Depla komt met de voorstellen na afloop van een bijeenkomst van de zogenoemde Regiegroep Voetbal en Veiligheid, waarin de KNVB, burgemeesters, politie en justitie zitten. Hij vertegenwoordigt in dit overleg de burgemeesters van de speelsteden. Hij benadrukt dat de regiegroep zelf geen besluiten kan nemen, maar vindt het hoog tijd dat er een einde komt aan aanhoudende gewelddadige confrontaties tijdens voetbalwedstrijden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.