nieuws

637.000 euro voor kankerbestrijding dankzij stichting Mont Ventoux in Steenwijk

Afterparty in Steenwijk
Afterparty in Steenwijk
De actie Groot Verzet tegen Kanker van de stichting Mont Ventoux heeft dit jaar ruim 637.000 euro opgeleverd. Dat is zaterdagavond tijdens een afterparty van het evenement in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk bekendgemaakt.
Van het bedrag dat is opgehaald tijdens het sportieve evenement, de beklimming (lopend of fietsend) van de Mont Ventoux, gaat 60 procent naar het KWF. Het geld wordt gebruikt voor onderzoek naar het neuroblastoom, een tumor van het zenuwstelsel dat zorgt voor het activeren van spijsvertering en bloeddruk.
Het resterende bedrag gaat naar lokale doelen. Deelnemers aan de beklimming konden aangeven welk lokaal doel zij wilden steunen.

Nieuwe voorzitter

Magreet Schuurman kreeg tijdens deze feestelijke avond de Kei van stichting Mont Ventoux voor haar jarenlange inzet als vrijwilliger. Ook werd bekend dat Henk ten Hulscher uit Meppel de nieuwe voorzitter wordt van de stichting. De nieuwe voorzitter is al lange tijd betrokken bij de stichting Mont Ventoux en is bereid gevonden om de taak van vertrekkend voorzitter Kees Kuijpers over te nemen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.