Nieuws

Honderden euro's beschikbaar voor instellingen die coronapas checken

Instellingen in Twente kunnen via de gemeente geld aanvragen voor de controle van het coronatoegangsbewijs. Het bedrag dat instellingen kunnen ontvangen verschilt per gemeente, maar ligt zo grofweg tussen de 250 en 500 euro. Dat laat de Veiligheidsregio Twente, waarin de veertien gemeenten zijn vertegenwoordigd, desgevraagd weten.
De gemeente Raalte maakte vanochtend bekend duizend euro te geven aan instellingen die het coronatoegangsbewijs moeten controleren. Onder meer horecagelegenheden, sportscholen, kantines of culturele instellingen kunnen het geld geven. Het gaat om geld dat door het Rijk beschikbaar is gesteld aan de gemeenten. In Twente gaat het om een totaalbedrag van 1,6 tot 1,7 miljoen euro.

250 tot 500 euro

"Elke gemeente zet het geld weer anders in", zegt Patrick Welman, plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Twente en tevens burgemeester van Oldenzaal. "Bijvoorbeeld voor mijn eigen gemeente, Oldenzaal, kunnen evenementen een of twee dagen een bedrag van rond de 250 euro aanvragen. Horecaondernemers of sportorganisaties kunnen een bedrag van 500 euro krijgen."
De Veiligheidsregio in Twente zegt er bewust voor te kiezen om het extra geld niet te gebruiken om bijvoorbeeld extra handhavers in te gaan zetten. "Organisatoren en ondernemers hebben ook een eigen verantwoordelijkheid. Die willen we onderstrepen en mogelijk maken door inzet van deze middelen", aldus Welman.
De veiligheidsregio over het geld voor de instellingen:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.