Nieuws

Deventer wil LED-schermen hangen in 60 meter hoge reclamemasten langs A1

Deventer wil LED-schermen hangen in 60 meter hoge reclamemasten langs A1
Deventer wil LED-schermen hangen in 60 meter hoge reclamemasten langs A1 © JW Leugs
Automobilisten kunnen straks moeilijk om reclame-uitingen heen langs de A1 bij Deventer. De gemeente wil bij de afslagen Deventer en Deventer-Oost energieneutrale reclamemasten met LED-schermen plaatsen.
Ondernemers uit de stad vragen al jaren om manieren om reclame te maken langs de A1, zegt de gemeente. In 2016 ging de raad akkoord en begon de zoektocht naar een geschikte plek.
De schermen worden gericht op de A1 en komen op een maximale hoogte van 40 meter te hangen. De hoogte van de hele reclamemast is maximaal 60 meter. De mast bij de Stadsentree krijgt ook een lager LED-scherm, gericht op de Zutphenseweg.
De gemeente moet nog bepalen hoe groot de schermen precies worden. "Ze zijn nog niet ontworpen", zegt een woordvoerder van de gemeente. "Dat doen we in overleg met bedrijven en omwonenden."

'Betaalbaar adverteren'

De gemeente belooft dat ook kleinere ondernemers kunnen adverteren op de schermen. "Het is betaalbaar voor ondernemers en instellingen met een kleiner budget", staat in een persbericht. "Bij de reclamemasten komen zonnepanelen die genoeg elektriciteit opwekken voor de LED-schermen."
Het Drentse bedrijf Greenledwalls bouwt de masten en vraagt de vergunningen aan, waarna er ruimte is om een zienswijze in te dienen of bezwaar te maken.
Wanneer de masten klaar moeten zijn, is nog niet bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.