Nieuws

Gemeente Dalfsen komt met compensatie voor hoge energierekening

Gemeentehuis in Dalfsen
Gemeentehuis in Dalfsen © RTV Oost
Er komt eenmalig 40.000 euro beschikbaar voor ‘financieel kwetsbare’ inwoners van de gemeente Dalfsen in de vorm van een energiefonds. Dat heeft de gemeenteraad van Dalfsen unaniem besloten. Met dit geld worden inwoners gecompenseerd voor de stijgende energierekening.
Volgens de gemeenteraad is haast geboden bij het invoeren van het energiefonds. Uit het voorstel blijkt dat inwoners een bedrag dat varieert van 50 tot 100 euro per maand kunnen ontvangen. Daarnaast wordt de energiecoach van de gemeente ingezet om deze inwoners te adviseren over de verduurzaming van woningen.
Om aanspraak te maken op de maandelijkse compensatie uit het energiefonds moeten nog criteria ontwikkeld worden, maar de gemeenteraad stuurt vooral aan op het compenseren van de financieel kwetsbaren in de gemeente.

Landelijke regeling

Er is ook een regeling vanuit de regering om de stijgende energieprijzen deels te compenseren. Half oktober werd daar zo'n drie miljard euro voor uitgetrokken.
De belasting op gas gaat omlaag, net zoals de elektriciteitsprijzen. In totaal wordt een huishouden rond de 400 euro gecompenseerd vanwege de stijgende energieprijzen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.