De Swarte Ruijter Holten verliest Bib Gourmand, maar wint het een Michelinster?

Restaurant De Swarte Ruijter in Holten is dit jaar zijn Bib Gourmand kwijtgeraakt. Dat is geen verrassing, want het restaurant heeft begin dit jaar de prijs verhoogd, waardoor het niet meer in aanmerking kan komen voor een Bib Gourmand. Maar een Michelinster lijkt daardoor juist dichterbij te komen.

De Bib Gourmands worden uitgereikt door Michelin aan restaurants waar kwalitatief goede en lekkere seizoensmenu's worden geserveerd voor een prijs onder 37 euro. Restaurants met een ster zijn uitgesloten van deelname. De Swarte Ruijter verhoogde de menuprijs naar 37,50 euro en wist zo dat de Bib Gourmand zo goed als zeker ingeleverd moest worden.

Bib Gourmand verliezen om een Michelinster te winnen?

Vandaag maakte Michelin de lijst met Bib Gourmands 2015 bekend en het restaurant in Holten staat inderdaad niet meer op die lijst. Maar, de Bib Gourmand wordt vaak gezien als een opstap naar een Michelinster en die lijst wordt later dit jaar bekendgemaakt. Er is dus een kans dat De Swarte Ruijter nu verliest, om straks te winnen.

Overijssel heeft nu negen restaurants die een Bib Gourmand hebben. Er zijn dit jaar geen nieuwe Overijsselse restaurants bij gekomen. De Oude Raadskelder in Oldenzaal had vorig jaar nog wel een Bib Gourmand, maar het bedrijf sloot in maart de deuren.

Bib Gourmands in Overijssel

- De Witte Gans in Dalfsen

- 't Arsenaal in Deventer

- Bouwkunde in Deventer

- Hoog Holten in Holten

- Il Campanile in Markelo

- De Molenmeester in Staphorst

- Bovenmeester in Steenwijk

- Droste's in Tubbergen

- Het Seminar in Zenderen

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Bib Gourmand Holten Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren