nieuws

Gestolen telefoon en fiets online weer teruggevonden door vrouwen uit Zwolle

Twee mensen zijn aangehouden
Twee mensen zijn aangehouden
Een gestolen iPhone en fiets zijn dit weekend dankzij het internet weer teruggevonden door de eigenaren uit Zwolle. Twee mensen zijn aangehouden.
De fiets werd gisteren teruggevonden op een verkoopsite, nadat die eerder dit weekend gestolen was. De eigenaresse had online zitten speuren of haar fiets ergens te koop werd aangeboden en kwam inderdaad haar fiets tegen. Ze maakte een afspraak met de verkoper. Toen ze zeker van haar zaak was, liep ze weg met een smoesje en belde de politie. Agenten konden de 18-jarige verdachte uit Zwolle even later aanhouden.
Zondagavond werd uit een auto aan de Spoelstraat een tas gestolen. De eigenaresse had haar auto korte tijd onafgesloten laten staan. Toen ze terugkwam, was de tas met daarin haar mobiele telefoon gestolen. Dankzij een speciale app die op de iPhone geïnstalleerd was, kon de vrouw haar telefoon snel lokaliseren via internet. Ze belde de politie en dirigeerde de agenten naar een huis op de Thomas a Kempisstraat. Daar bleek een 19-jarige Zwollenaar inderdaad haar telefoon te hebben. Ook hij is aangehouden. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.