nieuws

Deniz Türüç twee duels geschorst, ziedende Booy sluit zondebok weer in de armen

Go Ahead Eagles heeft Deniz Türüç niet extra gestraft voor zijn gedrag tijdens de wedstrijd tegen Heracles Almelo. De middenvelder wordt door de KNVB wel voor drie duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk. De club en speler zijn akkoord met het voorstel van de voetbalbond.
Trainer Foeke Booy kondigde gisteren nog maatregelen aan. Maar na een "goed gesprek" met Deniz Türüç hebben speler en trainer een streep gezet onder het incident. "Naar aanleiding van het gesprek vind ik ook dat iedereen er een punt achter moet zetten. Het is gebeurd, we zijn kwaad geweest, maar nu omarmen we Deniz weer", laat Booy op de website van de club weten. "We kunnen door. Ik vraag ook de fans ons allemaal te steunen in dat heilige doel, lijfsbehoud, daar hebben we iedereen hard bij nodig. Zeker ook een goede speler als Türüç. We richten ons vanaf nu weer volledig op de toekomst. Op Heerenveen. En de toekomst is met Türüç, waarbij het belangrijkste is dat de onderlinge relatie goed was, is en ook zal blijven. Punt."

Booy was zondag des duivels

Go Ahead Eagles, dat op voorsprong kwam, verloor zondag de Overijsselse derby van Heracles na de rode kaart van Deniz Türüç. De middenvelder ging met een gestrekt been door op Heraclied Fahd Aktaou. "Ik moet mezelf een beetje beheersen, iets wat hij niet deed", zei een ziedende Booy direct na afloop tegen RTV Oost. "De manier waarop, de positie op het veld en het moment was niet te geloven. Hij heeft voor ons de wedstrijd volledig overboord gegooid", was Booy duidelijk in zijn commentaar. "In dit geval kan ik een speler niet sparen. Dit accepteer ik niet. Hier is het laatste woord nog niet over gesproken", gaf hij zondag nog aan.

Türüç heeft spijt

Go Ahead Eagles hield Türüç na afloop weg bij de pers. Ook vandaag mocht hij niet reageren van de Deventer club. Wel liet hij in een verklaring op de website weten dat hij spijt heeft. "Ik heb mijn excuses gemaakt aan de trainer en de spelers en wil dat hierbij heel graag ook aan de hele club doen en de fans die ons altijd geweldig steunen. Ik heb mijn team in de steek gelaten en accepteer mijn straf. Ik wil zo snel mogelijk weer ons team helpen."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.