Nieuws

Iedere dag een verse dampende hondendrol op de stoep; bewoners Leliestraat in Zwolle zijn er klaar mee

Bewoners Leliestraat zijn het zat om elke dag drollen te moeten opruimen
Bewoners Leliestraat zijn het zat om elke dag drollen te moeten opruimen © RTV Oost
Welke aso laat elke dag zijn hond midden op de stoep poepen zonder de drollen op te ruimen? Het is een vraag die de bewoners van de Leliestraat in Zwolle nou al een paar maanden bezighoudt. Steeds op een andere plek, maar elke dag wordt de Leliestraat 'getrakteerd' op een verse mop. De straat is nu al een paar maanden in de ban van de keutel en de bewoners komen in actie.
Ga er een dagje kijken en je ontdekt zowaar een nieuw soort dansje: de zolencheck. Linker zool schoon? Rechter zool ook? Naar binnen dan! De bewoners van het stukje van de Leliestraat dat tussen de Assendorperstraat en de Molenweg ligt zijn door schade en schande wijs geworden. Menigeen heeft er al onvrijwillig de gangvloer van een nieuw patroon voorzien, meerdere schoenzolen moesten worden afgeveegd, afgespoeld of in het geval van een profielzool worden schoon gepeuterd. En dan die weeïge lucht!
We zijn er klaar mee om elke dag in hondenpoep te stappen
Simone, bewoonster Leliestraat
De 'Leliestraters' zijn het onderhand zat, leert een mini-buurtonderzoek. Betty klinkt strijdlustig: "Het is steeds dezelfde, maar we hebben alleen geen idee wie. Een paar maanden geleden begon het ineens en nu willen we dat het stopt!" Een andere inwoner van de straat vult aan: "Ik ben een hondenliefhebber pur sang, maar als je een hond 'neemt', neem dan ook je verantwoordelijkheid."

Poepzakjes

En daar schort het dus aan, die verantwoordelijkheid nemen. Het heeft enkele bewoners ertoe gebracht om mensen met honden aan te spreken, maar dat leverde nog geen 'hit' op. Dan maar een charme-offensief denken de bewoners. Na een briefje met een vriendelijk, doch dringend verzoek is het nu tijd voor andere maatregelen. In de straat hangt een soort waslijn met hondenpoepzakjes. Mag de houder van de poepende hond zo gratis gebruik van maken. Het alternatief is een boete, spiegelt een tekst aan de waslijn voor...
Waslijn met poepzakjes of anders...
Waslijn met poepzakjes of anders... © RTV Oost
De eigenaar van de poepende hond is dus gewaarschuwd. De Leliestraat staat op scherp met al die drollen. Gewoon opruimen!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.