Nieuws

Zwolle uitgeroepen tot meest diervriendelijke gemeente van Nederland

Zwolle is de meest diervriendelijke gemeente van Nederland. De provinciehoofdstad greep de afgelopen jaren naast de titel, maar liet dit jaar dan toch eindelijk de twee andere finalisten - Purmerend en Diemen - achter zich.
De verkiezing wordt sinds 2018 georganiseerd door stichting DierenLot. Zwolle eindigde dat jaar als vijfde, een jaar later werd het tweede achter Amsterdam. Nu is, tot grote blijdschap van de gemeente en de dierenorganisaties in de stad, die felbegeerde titel dus binnen. En het was lang wachten: de nominaties werden vorig jaar oktober bekendgemaakt, maar vanwege de coronapandemie werd de verkiezing met een jaar uitgesteld.
Lees meer:
"In 2019 waren we nog bezig met de actualisatie van ons beleid, dat is vorig voorjaar door de gemeenteraad vastgesteld", aldus wethouder Dogger. "We zijn dus weer een stap verder en hoe mooi is het dat dit nu bekroond is met de winst. De kunst is nu om ons goede werk vast te houden."
"Ik zie de uitverkiezing als een aansporing om door te gaan en samen met al onze partners en dierenvrienden in Zwolle verder invulling te geven aan ons beleid. De echte winnaars zijn natuurlijk de dieren in Zwolle, voor wie we het graag goed willen doen."
Zwolle wint titel Meest Diervriendelijke Gemeente
Zwolle wint titel Meest Diervriendelijke Gemeente © William Dogger

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.