Nieuws

Recordaantal deelnemers voor Natuurwerkdag in Overijssel na coronapauze

Veel deelnemers in Overijssel voor de Natuurwerkdag.
Veel deelnemers in Overijssel voor de Natuurwerkdag. © Landschap Overijssel
Ongeveer 1.700 vrijwilligers, onder wie 780 kinderen, hebben vandaag in Overijssel meegedaan aan de landelijke Natuurwerkdag. Vorig jaar kon het evenement niet doorgaan vanwege corona. Gisteren en vandaag werd op 55 locaties gesnoeid, geknot, gezaagd en zwerfvuil opgeruimd.
Dat veel mensen vorig jaar de Natuurwerkdag hebben gemist, merkte de organisatie. Nog niet eerder deden in Overijssel zoveel mensen mee. Bijna 1.700 enthousiaste vrijwilligers werkten mee met het opschonen van de heide, op bijvoorbeeld het Boetelerveld en de Sallandse Heuvelrug, en met het knotten van wilgen, bijvoorbeeld in de uiterwaarden van het Zwartewater en bij Raalte.
Voor het eerst werd er gewerkt bij Hoopheggen bij Wesepe; daar hielp een enthousiaste groep vrijwilligers bij het planten van heggen.

Opvallend veel kinderen

Tijdens deze 21-ste editie van de Natuurwerkdag was er speciale aandacht voor natuurwerkers van de toekomst: kinderen. Omdat jong geleerd immers oud gedaan is. Onderzoek laat zien dat kinderen die veel in de natuur spelen en werken zich gezonder en gelukkiger voelen, meldt Landschap Overijssel.
Daarom werden dit jaar ook scholen en gezinnen uitgenodigd om mee te doen. En de respons was groot. In totaal hielpen dus bijna 800 jonge vrijwilligers mee met onder meer het uitsteken van boompjes om de heide meer ruimte te geven. Dat gebeurde op de Manderheide bij Vasse en bij de Boswachterij Hardenberg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.