nieuws

Overvallers Welsum dreigden bejaard slachtoffer in brand te steken

Een van de bewoners van een woning in Welsum, waar zondagavond een overval werd gepleegd, is met een vloeistof besprenkeld waarna de overvallers dreigden hem in brand te steken. Dat heeft de oudste van de twee broers die in het dijkhuis wonen verteld. Met welke vloeistof het slachtoffer is besprenkeld is niet bekend.
Twee gemaskerde en gewapende overvallers stonden zondagavond plotseling voor de deur van de woning aan de IJsseldijk in Welsum. De overvallers drongen de woning binnen, bonden de bewoners, 90 en 75 jaar, vast met touwen en besprenkelden de jongste met een vloeistof.

"Ruimte tussen handen gehouden om gemakkelijker los te komen"

De overvallers zijn niet lang in de woning geweest en gingen er uiteindelijk onder meer met sieraden vandoor. De 90-jarige bewoner vertelt aan de krant dat hij, door ruimte tussen zijn handen te houden terwijl hij vastgebonden werd, gemakkelijker los kon komen. Hij bevrijdde daarna zijn huisgenoot die vervolgens de politie belde.
De overvallers zijn nog niet gevonden. De politie heeft meteen na de overval met honden gezocht in de omgeving. Of dat iets heeft opgeleverd wilde een woordvoerder gisteren nog niet zeggen. De twee slachtoffers zijn lichtgewond geraakt en vooral geschrokken.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.