nieuws

Trekkermeisje Manon Ossevoort begint aan haar expeditie naar de Zuidpool

Sjaal voor de sneeuwpop en usb-stick met de dromen
Sjaal voor de sneeuwpop en usb-stick met de dromen
Manon Ossevoort uit Vriezenveen vertrekt vandaag naar Zuid-Afrika. Het is het begin van haar expeditie naar de Zuidpool op een tractor.
De theatermaakster vertrok negen jaar geleden op een tractor vanaf het festival Oerol op Terschelling voor een reis naar de Zuidpool. In vier jaar tijd reed ze naar Kaap de Goede Hoop. Daar strandde haar reis. Maar ze bleef altijd hoop houden dat ze haar reis naar de Zuidpool ooit alsnog zou kunnen afmaken. Dat gaat nu gebeuren.

5000 kilometer bij -50

"Een van mijn doelen was om onderweg op zoek te gaan naar inspirerende verhalen en projecten van 'doeners' en met heel veel mensen te praten over hun dromen", zegt Manon. Al die dromen en verhalen heeft ze verzameld. Eerst op papier en nu gedigitaliseerd op een usb-stick. Die stick gaat ze in een kleine wereldbol in een sneeuwpop achterlaten op de Zuidpool.
Manon gaat niet alleen, maar met een compleet begeleidingsteam. In totaal moeten ze zo'n vijfduizend kilometer afleggen bij temperaturen tot min 50 graden. In de tweede week van januari hopen ze het meest zuidelijke plekje van de Zuidpool te bereiken.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.