Onderzoek veiligheid provinciale wegen: N348 moet snel worden aangepakt

De N348 tussen Ommen en Raalte moet zo snel mogelijk veiliger worden gemaakt. Dat zeggen deelnemers aan het veiligheidsonderzoek dat de ANWB heeft gedaan. Die vroeg aan verkeersdeelnemers welke provinciale wegen het eerst aangepakt moeten worden. De N377 tussen Coevorden en Hasselt en de N34 tussen Coevorden en Ommen kwamen als tweede en derde uit het onderzoek.

Een kwart van alle verkeersslachtoffers valt op provinciale wegen. De ANWB vindt dat dit aantal naar beneden moet. De afgelopen jaren is de veiligheid van de provinciale wegen onderzocht door de ANWB. De resultaten zijn dit voorjaar overhandigd aan de twaalf provincies. Mensen op de weg is de afgelopen weken gevraagd naar gevaarlijke kruisingen of bijvoorbeeld obstakels zoals bomen langs wegen. In Overijssel deden 199 mensen mee aan het onderzoek.

N348: inhalen waar niet mag en gevaarlijke kruispunten

Volgens de stemmers wordt er op de N348 veel ingehaald op plekken waar dat niet mag, mede omdat vrachtwagens en landbouwverkeer langzamer rijden. Ook wordt vaak (ongemerkt) te hard gereden omdat de weg op een 100 km/u weg lijkt. Verder wordt geklaagd over gevaarlijke kruispunten, slecht zicht door hoge begroeiing en te korte op- en afritten. 45 mensen stemden op deze provinciale weg.

N377 heeft veel gevaarlijke oversteekplekken

De oversteekplek op de N377 in Drogteropslagen, tussen Slagharen en Dedemsvaart, komt als erg gevaarlijk uit de bus. De toegestane snelheid is 100 km/u, er is veel verkeer en er steken veel scholieren over. De afgelopen jaren zijn op deze plek meerdere dodelijke ongelukken gebeurd. Ook andere oversteekplekken worden genoemd als erg gevaarlijk, zoals bij Dedemsvaart, Balkbrug en Nieuwleusen. Deze weg kreeg 34 stemmen tijdens het onderzoek.

De N34 kreeg 23 stemmen. Volgens de deelnemers gebeuren op deze weg veel ongelukken, wordt er veel ingehaald en is oversteken niet veilig. Het Drentse deel van deze provinciale weg kreeg van de Drentse deelnemers de meeste stemmen en moet wat hen betreft als eerste worden aangepakt.

Meer over dit onderwerp:
N348 N377 N34 ANWB Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren