Syntus zet 'mafste buschauffeur van Enschede' aan de kant na commotie

Shandrick Elodia, beter bekend als de 'mafste buschauffeur van Enschede' mag niet meer aan de slag bij Syntus. Vanmorgen heeft hij officieel te horen gekregen dat hij niet meer wordt ingehuurd. Hij was oproepkracht bij het bedrijf.

De 28-jarige Shandrick Elodia kreeg bekendheid doordat hij tijdens zijn busritjes muziek draaide, speelde met de lichten en praatjes hield voor passagiers via de microfoon. Passagiers konden het vrolijke gedrag wel waarderen, maar niet alle collega's waren er even blij mee.

Excuses waren niet genoeg

Een maand geleden liet Syntus zich nog heel positief uit over Elodia. Toen zei een woordvoerster: "We zijn juist heel blij met chauffeurs als Shandrick. Jammer dat niet iedereen hem op waarde kan schatten, want we zien hem wel als voorbeeld."

Wel had Syntus toen gezegd dat Elodia zich niet had gehouden aan enkele protocollen. De buschauffeur bood daarop zijn excuses aan via een brief aan zijn collega's. Ook deed hij sindsdien wat rustiger. Desondanks is nu besloten dat hij niet langer meer mag rijden als buschauffeur voor Syntus.

Onrust

Volgens Shandrick heeft Syntus gezegd dat hij te veel onrust veroorzaakt op de werkvloer. En wordt hij daarom niet meer ingehuurd. Hij is niet ontslagen, want dat kan niet: de buschauffeur was oproepkracht bij Syntus.

Meer over dit onderwerp:
Syntus Enschede buschauffeur Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren