nieuws

Zingende buschauffeur ontslagen

Shandrick Elodia, de zingende buschauffeur uit Enschede, wordt niet langer ingezet op bussen van Syntus B.V.. 'Ik veroorzaak teveel onrust op de werkvloer volgens Syntus,' zegt de teleurgestelde Elodia. Hij was oproepkracht en heeft sinds hij de excuusbrief voor zijn collega's heeft geschreven, aan de kant gestaan. 'Ik ben de laatste vijf weken aan het lijntje gehouden. Ik heb me aan de regels gehouden die mij opgelegd waren, om mijn baan te behouden en nu sta ik alsnog op straat.' Elodia komt in EDNED zijn eigen verhaal vertellen.
Eldoia is vooral bekend om zijn grappen, zijn gezang en de muziek waarmee hij de passagiers vermaakte. Voorheen werkte hij voor Connexxion, waar zijn vrolijke glimlach zelfs werd ingezet bij reclame-uitingen. Toen de buslijn werd overgenomen door Syntus, werd hij nog steeds ingehuurd, maar zijn vrolijkheid leverde teveel onrust binnen het bedrijf op. 'Na klachten van collega's heb ik op advies van het bedrijf een excuusbrief geschreven en daarin beloofd geen muziek meer te draaien in de bus. En toen werd het stil, ik werd niet meer ingehuurd.' Op de vraag of hij op non-actief was gezet, kwam geen antwoord.
Wat Elodia vooral jammer vindt, is dat hij in de veronderstelling was dat hij wel zijn baan als oproepkracht zou behouden, als hij zich netjes aan de regels hield. 'Het bedrijf heeft mij gevraagd om niet in de media op te treden en ik heb me daar aan gehouden. Ook in het vorige interview met RTV Oost in En Dan Nog Even Dit heb ik alleen maar positief gesproken over het bedrijf.
Syntus heeft bevestigd dat ze niet langer gebruik willen maken van de diensten van Elodia. Zij kiezen voor veiligheid in plaats van gezelligheid.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.