Nieuws

VIDEO | Oost op het Asfalt: wegpiraat doet een 'Maxje' om 100 meter te winnen

We hebben in de rubriek Oost op het Asfalt al heel wat stuntgedrag en bijzondere capriolen voorbij zien komen, maar de bestuurder van deze witte Volkswagen Golf maakt het toch wel heel erg bont. De automobilist neemt een afrit, jakkert een voorrangskruising over om via de oprit de autoweg weer op te rijden. Wat hij ermee opschiet? Hooguit een slordige honderd meter. Want na zijn 'Maxje' moet hij meteen alweer vol op de rem voor andere 'treuzelaars'.
Het tafereel speelde zich vorige week af bij het bedrijvenpark Twente van Aadorp richting Vriezenveen.
Terwijl de bestuurder van de auto met dashcam over de N36 rijdt, ziet hij hoe het witte Golfje hem rechts passeert en de afrit neemt. De dashcam registreert het slechts gedeeltelijk, maar de automobilist ziet tot zijn verbijstering hoe de bestuurder van het Golfje in vliegende vaart de doorgaans drukke voorrangsweg oversteekt en vervolgens de oprit van de N36 weer op rijdt.
Volgens hetzelfde procedé als onze nationale raceheld Max de pitstraat gebruikt om zijn rivalen het nakijken te geven:

Actie geslaagd?

Vol gas haalt de bestuurder van het Golfje via deze oprit de bestuurder van de auto met dashcam en diens voorganger in.
Actie geslaagd! Zou je althans zeggen...
Maar de ingehaalde automobilist moet toch enigszins gniffelend en met het nodige leedvermaak vaststellen dat de Golf-rijder meteen alweer volop in de ankers moet vanwege de slome voorgangers. Kennelijk ietwat wanhopig is te zien hoe hij nog wat heen en weer zigzagt of er nog wat valt te slalommen, maar het is simpelweg te druk.
Hem rest dan ook geen andere optie dan geduldig in de rij plaats te nemen. Wat hij er uiteindelijk mee is opgeschoten? Pak 'm beet een slordige honderd meter.

OOST OP HET ASFALT

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht aan opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.
Zie deze pagina voor het toesturen van video's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.