Nieuws

Kater voor bruidspaar: illegale bruiloft in Zwols natuurgebied krijgt duur staartje

De bruiloft van een stel uit Zwolle krijgt een duur staartje.
De bruiloft van een stel uit Zwolle krijgt een duur staartje. © GettyImages
Het bruiloftsfeest dat eind juni in natuurgebied Noorderkolk bij Zwolle werd gevierd, heeft een financieel staartje gekregen voor het bruidspaar. De bruidegom is door de politierechter veroordeeld tot het betalen tienduizend euro aan Landschap Overijssel, omdat het feest illegaal was. Er was geen vergunning. Ook de ceremoniemeester van het feest moest voor de rechter verschijnen. Hij werd wel schuldig bevonden, maar krijgt geen straf omdat hij niet wist dat er geen vergunning was.
Het feest deed het nodige stof opwaaien. Niet alleen alleen Landschap Overijssel reageerde verbolgen, ook de Zwolse politiek had vragen over de gang van zaken. Helemaal omdat wethouder René de Heer zelf ook op het feest was. Dat het echtpaar geen bekeuring kreeg van agenten die een kijkje namen op de locatie, zou volgens veel mensen zijn gekomen door de aanwezigheid van de wethouder.

Niet op de hoogte

De wethouder was er als privépersoon. Hij wist niet dat het feest in een beschermd natuurgebied werd gehouden. Ook wist hij niet dat er geen vergunning voor was afgegeven.
Lees meer:
De politie had een einde aan het feest kunnen maken. Er waren meldingen van geluidsoverlast. De agenten traden niet op, omdat de orde en veiligheid niet in het geding waren. Ook wilden de agenten niet dat het feest uit de hand zou lopen als zij daar abrupt een einde aan maakten.

Eerder geïnformeerd

Verantwoordelijk wethouder William Dogger legde eerder al aan de gemeenteraad uit dat het bruidspaar in 2018 al bij de gemeente geïnformeerd had naar de mogelijkheden voor een bruiloft op die plek. Toen al bleek dat dit niet kon. Volgens de provincie heeft het bruidspaar strafbaar gehandeld. Het is een lezing die wordt gedeeld door de politierechter. Die veroordeelde de bruidegom tot het betalen van tienduizend euro boete.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.