Nieuws

IJsbeelden Festival Zwolle afgelast vanwege corona

IJsbeelden Festival Zwolle gaat niet door vanwege corona
IJsbeelden Festival Zwolle gaat niet door vanwege corona © Peter de Haan
Het IJsbeelden Festival in Zwolle gaat opnieuw niet door vanwege corona. Dat staat op de website van het evenement. Vorig jaar trok de organisatie de stekker er ook uit vanwege het virus.
Het evenement stond gepland voor 18 december tot 6 maart.
"Maatregelen van de overheid volgen elkaar in rap tempo op", zegt de organisatie in een persverklaring. "En daarbij is het volstrekt onduidelijk welke maatregelen er over vier weken wordt afgekondigd, laat staan dat ik  kan inschatten welke invloeden deze dan op het evenement hebben. Het toekomst perspectief is niet meer te doorgronden."

Financieel onverantwoord

"Onder deze condities toch doorgaan zou (financieel) onverantwoord zijn en zou zelfs de toekomst van het IJsbeelden Festival in gevaar kunnen brengen. Hoewel de teleurstelling groot is, gaan we binnenkort strijdvaardig aan de slag om een prachtig mooi IJsbeelden Festival 2022/ 2023 in Zwolle te organiseren."
Vorig jaar maakte de organisatie al in september bekend dat het festival niet doorging. "De boodschap moet vooral zijn dat mensen thuis moeten blijven, een bezoek aan het IJsbeelden Festival past daar nu niet bij", zei festivalorganisator Eric Broekaart toen.
De twee edities daarvoor trok het winterse evenement meer dan 100. 000 bezoekers naar Zwolle. Hiermee is het IJsbeelden Festival het grootste winterevenement van Nederland.

Ingestort dak

Het festival heeft de afgelopen jaren meer tegenslagen gehad. Zo stortte in 2017 het dak van de tent in, pál voor de opening van het evenement. Oorzaak was een combinatie van heftige sneeuw- en regenval. In de tent stonden ongeveer honderd ijssculpturen in wording.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.