Staphorst wint na comeback, Excelsior'31 pakt ook drie punten

Staphorst heeft in eigen huis een 4-3 overwinning geboekt tegen VVOG na een knappe comeback. Ook Excelsior'31 deed goede zaken in de Derde Divisie door in Rijssen met 3-2 te winnen van Harkemase Boys.

Staphorst kwam vroeg op voorsprong dankzij Stan Haanstra. Kort daarna stond het alweer gelijk. Staphorst kreeg de bal niet weg en Jeremy de Graaf profiteerde. In de 24e minuut zorgde Dean van Ooijen voor de 1-2. Eerst werd de goal afgekeurd vanwege buitenspel, maar later telde die toch.

De tweede helft stond bol van spektakel. Vlak na rust kreeg Staphorst een nieuwe domper te verwerken. De Graaf tekende met zijn tweede van de middag voor de 1-3. Vervolgens was het tijd voor de comeback van Staphorst, die begon na een rode kaart. Rafik El Hamdi maakte na een uur spelen een harde overtreding en werd daarvoor bestraft. Dankzij doelpunten van Sander de Grote en clubtopscorer Stan Haanstra (strafschop) werd het 3-3. Ruben Kin maakte in de slotminuten de winnende. Staphorst blijft zevende met negentien punten uit twaalf duels.

Ten Have van Excelsior'31 doet oude ploeg pijn

Bij Excelsior'31 - Harkemase Boys vielen er dus ook volop treffers. Kian Visser van de ploeg uit Harkema opende aan het begin de score. Hakim Ezafzafi trok de stand gelijk uit een penalty. In de tweede helft kwam Harkemase Boys weer op voorsprong. Arnoud Bentum was de doelpuntenmaker.

Een paar minuten later was de achterstand omgebogen in een voorsprong. Eerst maakte Ezafzafi zijn tweede van de middag. Dankzij Pim ten Have die zijn oude ploeg pijn deed met de 3-2 bleven de punten in Rijssen. Excelsior'31 staat vijfde met twintig punten uit elf wedstrijden. Koploper FC Lisse heeft drie punten meer, maar ook een duel meer gespeeld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
STAPHORST EXCELSIOR31 AMATEURVOETBAL
Deel dit artikel: