nieuws

Bouwbedrijf Van Wijnen werkt samen met Sallcon in verbouwing stadskantoor Zwolle

Stadskantoor Zwolle
Stadskantoor Zwolle
Bouwbedrijf Van Wijnen gaat bij de verbouwing van het stadskantoor Zwolle gebruik maken van de diensten van werkvoorziening Sallcon uit Deventer.
Sallcon maakt en levert geluidswerende schermen die tijdens de renovatiewerkzaamheden worden gebruikt om het kantoorpersoneel door te kunnen laten werken.
In opdracht van de gemeente Zwolle verbouwt Van Wijnen het stadskantoor Zwolle. Het kantoor wordt in fases gerenoveerd, terwijl het gebouw in gebruik blijft. Voor het stadskantoor Zwolle maakte Sallcon een houten isolatiepaneel met aluminium omlijsting, dat de ruimte isoleert en tevens het geluid dempt. Bij Sallcon werken vakmensen met een afstand tot werk in een beschermde omgeving.

Onder de indruk van mogelijkheden Sallcon

Peter Spelt, projectleider bij Van Wijnen:"Onze Van Wijnen vestiging in Deventer tipte ons over Sallcon. Na een bedrijfsbezoek waren we al snel onder de indruk over de mogelijke samenwerking van de bedrijven. Sallcon heeft een vakkundige metaal- en houtafdeling, beide hebben samen één product ontwikkeld: het isolatiepaneel. Dit product wordt naar tevredenheid geleverd en door Van Wijnen gemonteerd."
Sallcon is voor Van Wijnen een interessante partner om invulling te geven aan de overheidsvoorwaarde dat bij aanbestedingen minimaal 5% van de opdrachtsom wordt aangewend om werk te genereren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Renovaties in zeven fases
Het stadskantoor in Zwolle wordt per verdieping gerenoveerd. Tijdens de renovatie blijft het gebouw in gebruik voor medewerkers en klanten. De bestaande inrichting van het Stadskantoor wordt zoveel mogelijk hergebruikt. Bij de herinrichting van de kantooromgeving staat het Nieuwe Werken Centraal, een initiatief van de gemeente Zwolle waarbij het flexibel kunnen werken waar en wanneer je wilt wordt geïntroduceerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.