nieuws

Go Ahead Eagles boekt winst van ruim zes ton

Financieel gezien schijnt de zon voor Go Ahead Eagles
Financieel gezien schijnt de zon voor Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles heeft over het afgelopen jaar een winst van €664.000 behaald. Dat blijkt uit de jaarrekening van de Deventer club.
Het positieve resultaat heeft de club met name te danken aan het salarisniveau van de spelersgroep. Doordat enkele contracten nog doorliepen na de promotie naar de eredivisie, konden de kosten in vergelijking met andere clubs laag worden gehouden. Daarnaast had de club enkele financiële meevallers. Doelstelling van de club was om het negatieve resultaat (-€259.000) uit het promotiejaar weg te poetsen.

Doelstelling

Voor volgend seizoen rekent Go Ahead, dat met een begroting werkt van zes miljoen euro, op een positief resultaat van €100.000. Die winstprognose is bijna volledig te danken aan de recettes uit de bekerwedstrijden tegen FC Twente en Feyenoord. Verder hoopt Go Ahead de begroting na dit seizoen op te schroeven. "Om structureel mee te kunnen draaien in de eredivisie, wat de ambitie en doelstelling is, zal de club haar inkomsten significant moeten laten stijgen. Met de huidige accommodatie is dit onmogelijk. Daarom is GA Eagles intensief bezig met de invulling van de vernieuwbouw. Hiermee zet de club de volgende stap om de doelstelling een structurele eredivisieclub te worden te realiseren", laat de club weten op haar eigen website.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.