Nieuws

Zorgpremie stijgt volgend jaar, maar niet bij Salland Zorgverzekeringen

Goed nieuws voor klanten van Salland Zorgverzekeringen. De verzekeringsmaatschappij uit Deventer verlaagt de premie voor de basisverzekering voor volgend jaar met drie euro. Dat is opvallend, omdat veel zorgverzekeringen de premies juist verhogen. Salland Zorgverzekeringen gaf vorig jaar minder geld uit door corona. Daardoor kan de premie voor 2022 dus iets naar beneden. De premies van de aanvullende verzekeringen zijn gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar.
Salland Zorgverzekeringen heeft de premie voor 2022 voor de basisverzekering vastgesteld op 120,90 euro per maand per volwassene, op basis van het wettelijk eigen risico van 385 euro.
Dinsdag maakte zorgverzekering Menzis de premies voor volgend jaar al bekend. De premie bij die verzekeringsmaatschappij stijgt met iets meer dan drie euro per maand. Opvallend is dat Menzis aangeeft dat corona juist extra kosten met zich mee heeft gebracht, waar Salland Verzekering juist aangeeft dat de kosten door corona daalden.

Hoe zit dat?

Dat Salland Zorgverzekeringen minder geld heeft uitgegeven in 2021, komt door uitval van zorg als gevolg van corona. Naast een bepaalde reserve die wordt aangehouden, kan Salland daarom voor komend jaar een extra teruggave doen door de premie te verlagen.
Lees meer:
Menzis verklaart bij monde van financieel bestuurder Dirk Jan Sloots juist een stijging van de zorgkosten te zien. Doordat steeds meer nieuwe technologieën en behandelmethodes mogelijk zijn, maar ook doordat de lonen in de zorgsector stijgen, medicijnen duurder worden en de bevolking steeds meer vergrijst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.