nieuws

Werkstraf voor automobilist uit Zwolle die inreed op rij wachtende auto's op N35

Werkstraf voor veroorzaker ongeluk N35
Werkstraf voor veroorzaker ongeluk N35
De rechtbank in Almelo heeft een 48-jarige man uit Zwolle veroordeeld tot 60 uur werkstraf, omdat hij met zijn bestelbus inreed op een rij wachtende auto's op de N35 bij Haarle. Naast de werkstraf kreeg hij een rijontzegging van drie maanden voorwaardelijk opgelegd. Tegen hem was een boete van 1000 euro geëist.
Bij de botsing, vorig jaar zomer, viel een gewonde en raakten meerdere auto's beschadigd. De man vertelde eerder dat hij de rij auto's voor een rood verkeerslicht niet gezien had. Hij had het hele verkeerslicht niet gezien, mogelijk door een black-out.
De bestuurster van de achterste auto in de rij raakte gewond bij het ongeluk. Zij zag de auto van de man tot haar grote schrik op volle snelheid op haar afkomen. Ze kon niet meer wegkomen. Haar auto belandde door de klap op de andere weghelft. De vrouw liep een whiplash op, waar ze nog steeds veel last van heeft.
De Zwollenaar schaamt zich voor het ongeluk vertelde hij de rechters twee weken geleden. De man was geschrokken dat hij een oproep kreeg om voor de rechter te verschijnen. Na de botsing was de schade door de verzekering geregeld en het leek alsof daarmee alles geregeld was. Dat de vrouw gewond was wist hij niet. Dat kan kloppen, want pas twee maanden na de aanrijding werd vastgesteld dat de vrouw een whiplash had.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.