nieuws

Bewoners Lonneker laten zelf zandweg verharden tot fietspad

Bewoners van de Lonnekerberg en omgeving in Lonneker leggen morgen en zaterdag de laatste hand aan een verhard fietspad dat ze zelf hebben geregeld. Het gaat om de laatste 700 meter van de Bergweg tot aan bedrijventerrein Hanzepoort in Oldenzaal.Â
De Stichting Lonnekerberg heeft via crowdfunding de benodigde 14.000 euro bij elkaar gekregen, waarna het fietspad met toestemming van de gemeente Enschede aangelegd kon worden.

Bezuinigingen

De verharding stond al op een lijst van de gemeente maar viel daar door de bezuinigingen vanaf. Het zandpad mocht nooit verhard worden omdat het op slechts tientallen meters van enkele kruitkelders ligt. Na de sluiting van de vliegbasis is dat niet meer aan de orde.
In het gebied ontstaat nu door het afblazen van de luchthaven meer natuur en daarmee een aangesloten natuurgebied van 400 hectare. De bewoners menen dat het verharde fietspad een aanvulling is op de bestaande wegen en fietspaden, voor onder meer recreatiefietsers, paarden, koetsen en sporters.

Geen asfalt

Het zandpad is niet geasfalteerd maar op een andere manier verhard. Het is de afgelopen periode deels afgegraven en gevuld met puin en split. Daaroverheen is een gel-laag aangebracht. Het pad moet voor zondag klaar zijn. Het is opgenomen in de 'Hoge-Lagetorenloop', een hardloopwedstrijd over vijftien kilometer van Oldenzaal naar de Universiteit Twente.  
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.