Betaald voetbal

Bankzitter Weghorst met Oranje nog niet zeker van WK na blamerend gelijkspel in Montenegro

Nederland blameert zich bij Montenegro
Nederland blameert zich bij Montenegro © ANP
Het Nederlands elftal was vanavond lang bijna zeker van een plek op het WK van volgend jaar, maar is daar nog niet zeker van doordat Montenegro in de laatste tien minuten van het kwalificatieduel twee keer wist te scoren en de eindstand daarmee op 2-2 bracht.
Nederland wist vooraf dat het bij winst zeker was van het WK omdat Noorwegen tegen Letland niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel. Wout Weghorst uit Borne zat bij Oranje op de bank en bleef daar het gehele duel zitten.

Niets aan de hand

Oranje kwam voor rust op voorsprong door een benutte strafschop van Memphis Depay. Kort na rust scoorde hij fraai achter het standbeen langs en leek het beslist.

Montenegro komt terug

Ilija Vukotic deed in de slotfase echter wat terug namens de thuisploeg en bracht daarmee ook weer spanning in de wedstrijd. Een paar minuten later zorgde Nikola Vujnovic zelfs voor de 2-2.

Dinsdag beslissing

Die klap kwam Oranje niet te boven en dus moet dinsdag alsnog het ticket worden gepakt tegen Noorwegen. In de wedstrijd in een lege Kuip in Rotterdam heeft Nederland dan aan een gelijkspel genoeg.