nieuws

Ziekenhuis Zwolle bevestigt frituren bij operatiekamer en waarschuwing ebola

Ziekenhuis Isala in Zwolle bevestigt dat een medewerker is geschorst vanwege het bakken van friet in het gedeelte van het ziekenhuis waar geopereerd wordt. Ook het ophangen van briefjes waarop gewaarschuwd werd voor ebola, bedoeld om mensen op afstand te houden, wordt bevestigd door het ziekenhuis.
Vanmorgen meldde RTV Oost dat een medewerker geschorst was vanwege het frituren in het OK-complex. Drie andere medewerkers hebben een berisping gehad maar zijn nog wel aan het werk. In eerste instantie wilde het ziekenhuis niet ingaan op de kwestie, omdat er een juridische procedure loopt tegen de medewerker.

Ziekenhuis betreurt het incident

Nadat het bericht is overgenomen door vele andere media, heeft het ziekenhuis besloten om toch naar buiten te komen met meer informatie en enkele zaken te bevestigen. Het ziekenhuis laat weten het incident ontzettend te betreuren. "Dit is op geen enkele wijze in overeenstemming met de normen en waarden van Isala. Daarom neemt Isala dit zeer hoog op en zijn er maatregelen genomen die hebben geleid tot een schorsing van een medewerker."
Volgens een woordvoerster heeft het nieuws veel medewerkers geraakt. Op de betrokken afdeling voeren leidinggevenden gesprekken met de medewerkers. Ook de medewerkers van andere afdelingen binnen het ziekenhuis zijn ingelicht over het incident.
Bezoekers van het ziekenhuis reageren vol ongeloof. 'Dit kán toch niet, die hele groep moet geschorst worden!', en 'dat ze ook nog eens de spot drijven met ebola, kan al helemaal niet', zijn enkele van de de gehoorde reacties.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.