nieuws

Boete voor geslachtsdeel laten zien aan meisjes in zwembad Aquadrome Enschede

Bubbelbad in zwembad Aquadrome Enschede
Bubbelbad in zwembad Aquadrome Enschede
Een man uit Enschede heeft een boete van 100 euro gekregen, omdat hij vorig jaar oktober zijn geslachtsdeel aan een aantal minderjarige meisjes liet zien. Dat gebeurde in het Enschedese zwembad Aquadrome.
De meisjes vierden de verjaardag van een vriendinnetje, toen ze de Enschedeër zagen zitten in één van de bubbelbaden. Tot hun grote schrik zag één van de meisjes dat de man zijn zwembroek omlaag deed en zijn geslachtsdeel vastpakte. De meisjes waarschuwden een badmeester die de politie inschakelde.

Man vroeg om leugendetectortest

Voor de rechter in Almelo vertelde de man dat hij op dat moment een geslachtsziekte had. Tijdens het zwemmen kreeg hij last en was hij op een rustig plekje in het bubbelbad gaan zitten om te kijken wat er aan de hand was. Hij deed zijn zwembroek wel opzij, maar niet met de bedoeling om zijn geslacht te laten zien aan de meisjes. Volgens de man hebben de meisjes gelogen over wat ze zagen. Hij vroeg de rechter om hen een leugendetectortest te laten ondergaan.
De test met een leugendetector werd door de Almelose rechter afgewezen. De rechter vond ook niet bewezen dat de man een seksuele bedoeling had, maar vond wel bewezen dat de man zijn geslachtsdeel had laten zien. En dat is iets wat jonge kinderen niet onder ogen hoeven te krijgen aldus de rechter.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.