nieuws

Zeven bezwaren tegen evenementenvergunning monstertruck Haaksbergen

De monstertruck in Haaksbergen
De monstertruck in Haaksbergen © GinoPress
Er is in totaal zeven keer bezwaar gemaakt tegen de evenementenvergunning die de gemeente Haaksbergen afgaf voor de fataal verlopen stuntshow met een monstertruck, op 28 september.
Naar verwachting zijn er meer mensen die bezwaar maken tegen de vergunning, maar hebben zij zich in sommige gevallen verenigd in een bezwaarschrift. Eerder was al duidelijk dat meer dan zeven mensen zich bij letselschade-experts hebben gemeld.

Onafhankelijke bezwarencommissie

Letselschadeadvocaten deden zelf in een vroeg stadium al de oproep om vooral bezwaar te maken. Eén van hen was Martin de Witte die in een uitzending van RTV Oost omwonenden opriep een bezwaarschrift in te dienen. In de vergunning van Haaksbergen staat namelijk dat de gemeente niet aansprakelijk gesteld kan worden als er iets mis gaat. Als de vergunning ongeldig verklaard wordt, is er meer kans dat slachtoffers schade kunnen verhalen.
De gemeente denkt volgende week te weten om hoeveel bezwaarmakers het exact gaat, zo meldde een woordvoerder donderdag. De bezwaren worden beoordeeld door een onafhankelijke bezwarencommissie. Die is ook van plan om een hoorzitting te houden.
Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama Haaksbergen'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.