nieuws

Meer hoger beroepszaken van het Gerechtshof in gebouw rechtbank Zwolle

Rechtbank Zwolle
Rechtbank Zwolle
Het aantal hoger beroepszaken van het Gerechtshof dat behandeld wordt in Zwolle, gaat vanaf volgend jaar omhoog. In plaats van één, krijgt het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden drie strafkamers tot de beschikking. Dat betekent dat het aantal hoger beroepszaken in Zwolle ook verdrievoudigd wordt, meldt de Stentor.
Voorheen moest je voor een hoger beroep naar Leeuwarden of Arnhem. Maar sinds kort wordt een beperkt aantal zaken van het Gerechtshof ook in Zwolle behandeld. Dat scheelt een hoop reistijd voor mensen.
Het aantal hoger beroepszaken gaat vanaf volgend jaar opgeschroefd worden. "We breiden het aantal strafkamers in Zwolle tot drie uit, maar halverwege 2015 komen we met definitievere plannen. We gaan daarover in gesprek met onder meer externe partijen en beslissen vervolgens wat we precies gaat doen. Het kan nog alle kanten op," aldus een woordvoerster van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden tegen de krant.
Het is mogelijk dat voortaan zaken die bij de rechtbank gediend hebben, ook in hoger beroep in Zwolle behandeld worden. Ook kan er gekeken worden naar specialismen, zoals nu al gebeurt bij de rechtbanken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.