nieuws

Supporters GA Eagles starten petitie tegen beveiligingsbeleid na stadionverboden

Stadion De Adelaarshorst in Deventer
Stadion De Adelaarshorst in Deventer
Supporters van Go Ahead Eagles zijn een petitie begonnen met als doel het beveiligingsbeleid van de Deventer eredivisieclub te wijzigen. Dat meldt Deventer Centraal.
Aanleiding voor de petitie is het opleggen van stadionverboden aan twee zeer betrokken supporters van de Deventer voetbalclub. Deze week volgde een stadionverbod voor een trouwe supporter, die in het recente verleden nauw betrokken was bij acties om de stadionmuur en het natuurgras voor de Adelaarshorst te behouden. De verbanning van deze Eagles-fan, ook wegens provocerend gedrag, leidt tot grote onrust bij de achterban.

"Duidelijk sprake van belangenverstrengeling"

Volgens de supporters is er sprake van belangenverstrengeling binnen het beveiligingsbeleid van de club. De inleidende tekst van de petitie luidt: "Wij, supporters van Go Ahead Eagles, constateren dat er duidelijk sprake is van belangenverstrengeling wanneer de directeur van Rosec Security BV tevens plaats heeft als veiligheidscoördinator en ook in de COGA commissie zit. Hierdoor kan men geen objectief oordeel geven of er al dan niet sprake moet zijn van een stadionverbod bij ongewenste gedragingen." COGA staat voor Casus Overleg Go Ahead Eagles.

Onderzoek naar beveiligingsbeleid

Veertig supporters, die de petitie al hebben ondertekend, eisen dat Go Ahead Eagles per direct een andere objectieve beveiliger inhuurt of dat Robert Aalders, mede-eigenaar van Rosec, zijn functie binnen de club opgeeft om plaats te maken voor een nieuwe veiligheidscoördinator.
De raad van commissarissen laat op de website van Go Ahead Eagles weten een onderzoek in te zullen stellen naar het beveiligingsbeleid.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.