Nieuws

Kerst in Oud Kampen opnieuw afgelast vanwege coronamaatregelen

Kerst in Oud Kampen
Kerst in Oud Kampen © Peter de Haan
Kerst in Oud Kampen gaat dit jaar opnieuw niet door. Net als vorig jaar wordt het evenement vanwege de coronamaatregelen afgelast. De onzekerheid over de komende periode is volgens de organisatie te groot en dus is besloten nu een streep door het evenement te zetten.
In 2019 werd het 20-jarig jubileum nog groots gevierd, maar de 21e editie laat dus nog op zich wachten. Op 18 en 19 december zou het theaterfestival plaatshebben. "Helaas heeft de organisatie van Kerst in Oud Kampen moeten besluiten om de editie van 2021 te annuleren", schrijft de organisatie, "na de nieuwste maatregelen die afgelopen vrijdag zijn gecommuniceerd door de overheid."

Te kort dag

"Bovendien is het de vraag of de periode ná 4 december nog meer ontwikkelingen met zich mee zal brengen. Helaas wordt het daarmee te kort dag om het evenement nog goed te organiseren."
Kerst in Oud Kampen draait om Dickens-personages, straattheater en levende standbeelden, overgoten met een dikke kerstsaus. De spelers en vrijwilligers waren sinds september al aan het werk voor de nieuwe editie. De organisatie noemt het dan ook erg jammer voor alle betrokkenen dat het niet doorgaat.
Lees meer:
"Wij zijn erg dankbaar voor alle betrokkenheid en steun die we krijgen, van sponsoren tot bezoekers en van leveranciers tot vrijwilligers. Dat is hartverwarmend en stemt ons positief voor de toekomst."

Deventer

Het Dickens Festijn in Deventer gaat wél door, maar in een aangepaste vorm. Hierbij lopen mensen langs Dickens-scenes in het Bergkwartier. De organisatie kondigde dit in september al aan, de recente strengere coronamaatregelen zijn vooralsnog geen spelbreker.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.