nieuws

Rechtbank wil oplichter in voorarrest, dupeerde bedrijven uit Wierden en Delden

Rechtbank Almelo
Rechtbank Almelo
Om te voorkomen dat er meer slachtoffers vallen heeft de rechtbank in Almelo vandaag de gevangenneming van een verdachte oplichter bevolen. De man, die oorspronkelijk uit Almelo komt maar nu vermoedelijk in het Gelderse Rheden woont, zou in 2012 en 2013 meerdere bedrijven in en buiten Twente benadeeld hebben door gehuurde machines of apparatuur niet terug te brengen maar te verkopen.
Twee gedupeerde bedrijven uit Delden en Wierden nagelden de man in 2012 aan de digitale schandpaal door zijn foto en gegevens online te publiceren. De bedrijven zouden door de verdachte benadeeld zijn doordat gehuurde geluidsapparatuur niet meer terug werd gebracht. De ondernemers hoopten op die manier collega's te waarschuwen voor de man.

'Verdachte zwaar aan de drugs'

De voormalige Almeloër werd uiteindelijk in 2013 opgepakt. Bij de politie zei hij grote schulden te hebben doordat zijn ex-vrouw teveel geld had uitgegeven. In de zaal aanwezige familieleden van de man, die zelf niet op de zitting aanwezig was, vertelden de rechters dat er sprake was van een forse drugsverslaving. De man zou zijn familie ook meermaals benadeeld hebben, onder andere door een creditcard aan te vragen op naam van zijn overleden vader. Met die kaart zou hij voor duizenden euro's spullen hebben gekocht.
Naast het bevel tot gevangenneming heeft de rechtbank besloten dat de man door de reclassering en een psycholoog onderzocht moet worden. De man heeft een strafblad van 9 pagina's en is vaker veroordeeld wegens oplichting. Daar moet een einde aan komen aldus de rechtbank. Het is niet duidelijk wanneer de strafzaak opnieuw voor de rechter staat.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.