Slechts 35 kerstbomen hebben kerstbomenasiel in Zwolle overleefd

Een bedroevend resultaat voor het kerstbomenasiel in Zwolle. Van de 163 bomen die er zijn binnengebracht, hebben slechts 35 het overleefd.

Dat blijkt na een inventarisatie afgelopen week door de initiatiefnemers van lokale duurzaamheidsorganisaties. Volgens hen had niet elke tuin de goede grond. Kerstbomen blijken het niet goed te doen in kleigrond. Ook waren de kluiten teleurstellend klein. "Koop je een gewone boom met kluit, dan is die al weken geleden gerooid en daardoor weinig levensvatbaar als die in januari wordt geplant. Daarom roepen wij op: controleer de kluit goed", aldus woordvoerder Martijn van Hese.

De organisaties riepen begin dit jaar iedereen op om zijn kerstboom met kluit onder te brengen in het kerstbomenasiel. Daar zouden ze een klein jaar kunnen blijven staan en weer opgehaald worden door hun eigenaar. Er waren vier tuinen voor ingericht. "Het was één groot experiment", aldus Van Hese. "Dit jaar doen we het anders." Hoe anders, met een beter resultaat, wordt nu onderzocht.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle kerstbomenasiel IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren