Poppodium Hedon in Zwolle zit met ingewikkelde puzzel en verplaatst optredens

Het is stil in Hedon Zwolle. De dansvloer is leeg, de lichten staan uit, de biertap hoeft geen dienst te draaien. Vanavond zou de Zeeuwse band BLØF er spelen. Door strengere coronamaatregelen zijn alle zogenaamde sta-concerten de komende drie weken gecanceld.

Het concert van de Zeeuwse band wordt verplaatst naar het voorjaar van 2022, terwijl er ook concerten zijn die helemaal gecanceld worden.

Sommige optredens worden mogelijk verplaatst naar de grote zaal van Theater De Spiegel, omdat geplaceerde concerten wel toe zijn gestaan. Wat voor invloed hebben al deze beslissingen op het poppodium?

Erik Delobel, hoofd programmering van Hedon zag de maatregelen al aan komen. Volgens hem is het iedere keer weer een ingewikkelde sudoku om op te lossen.

Passen en meten

Het najaar is voor het Zwolse poppodium hét hoogseizoen qua optredens en feesten. ''Het zorgt voor een enorme druk op het voorjaar, doordat we van alles moeten verplaatsen. Het is passen en meten'', zegt Delobel. Het verplaatsen van de optredens gaat altijd in overeenstemming met de artiesten en boekers.

Onzekere toekomst

''Wij zijn een popzaal. De regering verwacht dat wij ineens 850 stoelen kunnen neerzetten. Dat kan gewoon niet.'' Delobel hoopt dat concerten in december wel plaats kunnen vinden. ''Wij moeten altijd vooruit plannen en de maatregelen lopen er altijd achteraan. De maakt de toekomst heel erg onzeker.''

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
CORONAMAATREGELEN ZWOLLE CULTUUR
Deel dit artikel: