nieuws

Protestacties tegen tol van gemeenten Losser en Nordhorn uitgesteld

Een sticker tegen de Duitse tolplannen
Een sticker tegen de Duitse tolplannen
De acties in het grensgebied tegen de invoering van de Duitse tol zijn voorlopig uitgesteld. De burgemeesters van Nordhorn en Losser willen wachten tot de plannen van de Duitse minister van verkeer in de Bondsdag worden behandeld.
In september kondigden de burgemeesters van de grensgemeenten acties aan tegen het invoeren van de Duitse tol. Bij deze acties is er al een protest-fietstocht van Denekamp naar Nordhorn gefietst. Met deze acties moet het voor de Duisters duidelijk worden dat de tolheffing in de grensregio niet gewenst is.

Geen nieuwe actie

Aankomende zondag stond er een nieuwe protestactie op het programma. Tijdens de belangrijkste koopzondag in Nordhorn moesten alle Nederlanders die kwamen symbolische tol betalen. Omdat de Duitse minister van verkeer de tolplannen voorlopig heeft aangepast, worden de acties uitgesteld. De actievoerders willen wachten totdat de plannen van de verkeersminister in het Duitse parlement zijn behandeld.

Fel protest in de grensregio

Tegen de plannen werd in de grensregio fel geprotesteerd. Grensgemeenten in de deelstaat Noordrijn-Westfalen en bijvoorbeeld Losser, Dinkelland, Hardenberg en Enschede zijn bang dat door de tol, horeca en winkeliers de dupe worden. Buitenlanders die er nu boodschappen doen zouden wegblijven en handelsverkeer zou er onder lijden.
De Duitse verkeersminister ging in zijn eerste plannen uit van tolheffing op alle wegen in Duitsland. Eind september paste hij zijn plannen aan en werden kleine wegen al tolvrij. Eind oktober paste de minister de plannen opnieuw aan. Ook op B-wegen wordt voorlopig geen tol geheven. Alleen op de Duitse auotbaan moet tol betaald worden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.