nieuws

GA Eagles laat huisregels voor stadion in Deventer onderzoeken door onafhankelijk persoon

Go Ahead Eagles gaat een onafhankelijk persoon aanstellen die de huisregels van de betaald voetbalclub uit Deventer tegen het licht moet houden. Bij supporters van Go Ahead bestaat grote onvrede nadat twee prominente supporters een stadionverbod kregen opgelegd.
Bij de huisregels gaat het in dit geval om gedragsregels voor supporters. De club verwacht van supporters dat zij zich houden aan normen en waarden en zich niet te buiten gaan aan beledigend en provocerend gedrag jegens tegenstander, scheidsrechter en suppoosten.

Sjaal met de tekst 'scheiss-tukkers'

Eén van de supporters die een stadionverbod kreeg opgelegd, is Ludwig Boosveld. Hij had zich tijdens de wedstrijd tegen FC Twente provocerend naar het uitvak gedragen. Daarbij zou hij met een sjaal hebben gezwaaid waarop 'scheiss-tukkers' stond.

Supporters laten inmiddels een petitie rondgaan om die straf voor Boosveld ongedaan te maken. Zij vinden de sanctie veel te zwaar.

Clubman in hart en nieren

Ludwig Boosveld is een clubman in hart en nieren. Hij was onder meer de grote aanjager van de actie om kunstgras uit De Adelaarshorst te weren. Om dat te bewerkstelligen, werd op een succesvolle manier geld ingezameld om het echte gras te behouden. Ook maakt hij zich sterk voor het behoud van de oude stadionmuur aan de Vetkampstraat.
Tevens protesteren de supporters tegen het stadionverbod voor een andere supporter, die deel uitmaakt van het sfeerteam.

"Slecht voor Go Ahead Eagles"
Volgens voorzitter Edwin Lugt van Go Ahead Eagles gaat de nieuwe onafhankelijke persoon samen met onder meer de gemeente, de politie, de beveiligers, de supporters en de club de huisregels nu tegen het licht houden. "Want de huidige situatie is slecht voor Go Ahead Eagles".
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.