Nieuws

Zo vader, zo zoon: Henny Vrienten over zoon die ook voor carrière in muziek koos

Henny Vrienten
Henny Vrienten © Harold Versteeg
"Pap ik denk toch dat ik bassist wil worden. Wat vind jij daarvan?" Vraagt zoon Xander aan Henny Vrienten. Henny, bekend als zanger van de band Doe Maar, herinnert zich hetzelfde gesprek dat hij met zijn vader had toen hij voor een carrière in de muziek koos en gaf snel antwoord. "Mijn zegen heb je."
Vrienten doet ook een boekje open over het moment dat hij zijn opleiding weggooide om muziek te maken. "Het is goed gekomen met mij."
André van der Zee en Henny Vrienten
André van der Zee en Henny Vrienten © RTV Oost
In de docu-serie ‘Tijd genoeg’ volgt programmamaker André van der Zee het leven van acteur en kunstschilder Jeroen Krabbé, muzikant en componist Henny Vrienten, en actrice en schrijfster Marjan Berk. Drie bekende Nederlanders met prachtige carrières in de herfst van hun leven, die alle drie 'thuis zijn in Overijssel'.
Ze blikken terug op hun leven tot nu toe en kijken vooruit naar wat ze nog allemaal willen doen. RTV Oost zendt de derde aflevering van de vierdelige docu-serie vanavond uit om 20.00 uur.
De serie ‘Tijd genoeg’ zie je bij RTV Oost op woensdag 3, 10, 17 en 24 november om 20.00 en 22.00 uur. De uitzendingen worden de volgende ochtend om 08.00 uur herhaald en op elke zondag erna om 16.00 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.