nieuws

Mustafa Saymak terug in basis bij PEC Zwolle

Mustafa Saymak maakt zaterdag in het duel met FC Groningen zijn rentree in de basiself bij PEC Zwolle. De middenvelder is volledig hersteld van de hamstringblessure, die hem een maand aan de kant hield.
Dat is goed nieuws voor PEC Zwolle: sinds Saymak uit het elftal verdween, heeft de ploeg geen competitiewedstrijd meer gewonnen. "Hopelijk betekent dat dat we zaterdag weer gaan winnen", lacht de hoofdrolspeler.

Te weinig

Als PEC Zwolle in de subtop wil blijven, is een overwinning noodzakelijk. "Als we verliezen kunnen we aardig wat plaatsen zakken", beseft Saymak. "Het staat allemaal dicht bij elkaar. Maar eigenlijk kijk ik niet zo naar de ranglijst. We moeten zelf gewoon weer goede wedstrijden gaan spelen. In de laatste vijf wedstrijden hebben we maar vijf punten gepakt en dat is gewoon te weinig. Wat we aan het begin van het seizoen hebben laten zien, moeten we weer gaan oppakken. Dat moet zaterdag weer beginnen."
Door de terugkeer van Mustafa Saymak moet Thomas Lam op de bank plaatsnemen. Verder voert trainer Ron Jans geen wijzigingen door.

Niet geweldig
Tegenstander FC Groningen heeft evenveel punten als PEC Zwolle, maar lijkt de laatste weken wat stroever te draaien. "Ik ben bij Groningen-NAC geweest en dat was niet geweldig om naar te kijken. Maar Groningen won wel en via punten kom je tot goed voetbal."
Vorig seizoen waren de onderlinge duels tussen PEC Zwolle en FC Groningen niet erg spectaculair: in de Euroborg bleef het 0-0, terwijl FC Groningen in Zwolle met 1-0 zegevierde. Toch verwacht Jans nu een heel andere wedstrijd: "Het wordt in ieder geval interessant, want FC Groningen speelt 4-4-2 en het is de eerste keer dit seizoen dat we daartegen spelen. Ik ben benieuwd hoe dat loopt bij ons."
De wedstrijd in een uitverkocht IJsseldelta stadion begint zaterdag om 19.45 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.