Nieuws

Burgemeester van Enschede laat plannen in trein slingeren in hoop op aandacht van het kabinet

Wat ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers kan, kan ik ook. Dat dacht waarnemend burgemeester Theo Bovens van Enschede toen hij vanmiddag plannen voor Oost-Nederland in de trein achterliet. Met één verschil: waar Gert-Jan Segers enorm baalde van zijn slordigheid, hoopt Bovens juist op een boel aandacht voor wat er in Oost-Nederland moet gebeuren.
Op een filmpje is te zien hoe Bovens de trappen van het centraal station in Enschede af loopt. Hij legt uit dat hij net met de trein uit Den Haag is gekomen en hoe hij de spooragenda van Oost-Nederland in de trein heeft achtergelaten. "Want Oost Nederland verdient betere verbindingen", legt Bovens uit. Omdat eerdere pogingen om die plannen onder de aandacht te brengen tijdens de kabinetsformatie op niets uit zijn gelopen, koos Bovens een creatieve oplossing.
"Ik leg het wel in de trein dan komt het vanzelf wel in Den Haag." Het is een knipoog, uiteraard, naar de blunderende ChristenUnie-leider Gert Jan Segers. De Volkskrant publiceerde vandaag informatie uit een geheim stuk dat Segers had laten slingeren in de trein.
Bovens roept iedereen op die spooragenda voor Oost-Nederland in de trein ziet liggen in ieder geval de Volkskrant te tippen. "Dan krijgen we daar de juiste aandacht die het verdient."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.