Nieuws

Ondanks corona gezellig druk op buitenfair Kasteel Warmelo: "Fijn dat we er even uit kunnen"

Ondanks de coronamaatregelen worden dit weekend zo'n tienduizend bezoekers verwacht bij Kasteel Warmelo in Diepenheim. Daar wordt nog tot vandaag de buitenfair Winter Heerlijckheid gehouden. In een sprookjesachtige setting kunnen bezoekers langs tientallen kramen wandelen waar de meest uiteenlopende dingen worden verkocht. Voor veel ondernemers was het even spannend omdat veel evenementen zijn geschrapt na de invoering van de nieuwste coronaregels.
"Het is heel druk", vertelt organisator van Winter Heerlijckheid, Marieke Tiehuis. "Voor ons zijn de nieuwe coronamaatregelen niet echt een probleem. We hebben hier veel ruimte en het scannen van de QR-codes verloopt zonder problemen."

Veel telefoontjes

Wel kreeg Tiehuis veel telefoontjes van ondernemers die op een ander evenement zouden staan dat werd geschrapt. "Er gingen twee hele grote kerstfairs niet door in het westen van het land. Die standhouders hoorden dat wij doorgingen hier en die heb ik allemaal nog een plekje proberen te geven."
De ondernemers op de buitenfair zijn blij dat dit evenement wel gewoon doorgaat. "Geweldig, kan niet anders zeggen", vertelt een kraamhouder die kaas, worst en wijn verkoopt. "Alle mensen hebben er zo'n behoefte aan en wij ook. De ene markt gaat wel door en de andere niet. Het is goed je emails nakijken en hopen dat we kunnen komen."

Toe aan verzetje

En dat mensen toe zijn aan een verzetje is te merken aan het aantal bezoekers dat al vroeg op het terrein te vinden is. "Heel leuk, vooral in deze tijd van het jaar", vertelt een bezoeker. "Echt leuke sfeer, niet te commercieel en veel eigengemaakte producten. Echt een aanrader."
"Ik vind het prachtig. Het is een mooi opgezet allemaal", vertelt een andere bezoeker. "Fijn dat we er even uit kunnen en het is prachtig weer, dus waarom niet."
Dit weekend verwacht de organisatie rond de tienduizend bezoekers. Vandaag worden de meeste bezoekers verwacht. Het evenement sluit door de coronaregels niet om acht uur maar om zes uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.