nieuws

Sophie de Boer uit Enschede door val uitgeschakeld op EK, Wolsink elfde

Sophie de Boer
Sophie de Boer
Sophie de Boer heeft haar favorietenrol niet waar kunnen maken op het EK veldrijden in het Duitse Lorsch. De renster uit Enschede kwam in de voorlaatste ronde ten val en zag daardoor haar kansen op een medaille in rook opgaan.
De Boer, die dit seizoen al twee crossen in België won en ook brons pakte bij de eerste wereldbekerwedstrijd, maakte deel uit van de grote kopgroep. Door haar crash werd ze in de voorlaatste ronde uitgeschakeld. De zege ging naar de Belgische Sanne Cant. De Tsjechische Pavla Havlikova werd tweede, voor Nikki Harris uit Groot-Brittannië.
Bij de junioren tot negentien jaar werd Thijs Wolsink uit Hengelo elfde. De Belg Eli Iserbyt zegevierde bij de junioren. Max Gulickx werd de beste Nederlander op de vierde plek.

Minuut stilte voor Kalvenhaar

Sabrina Stultiens veroverde de titel bij de vrouwen onder 23 jaar. De Nederlandse renster is de opvolgster van Annefleur Kalvenhaar, die in augustus overleed na een zware val bij een mountainbikewedstrijd. Voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor de overleden renster uit Wierden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.